„AROUND THE TRÈS COURTS ROMANIA”

APEL LA PARTICIPARE PENTRU SELECŢIA DE FILME FOARTE SCURTE ROMÂNEŞTI „AROUND THE TRÈS COURTS ROMANIA”

DATA LIMITA SE PRELUNGESTE PANA IN 12 MARTIE 2014

 

Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” promovează filmul foarte scurt în toate colţurile lumii. Ajuns în România din 2007 la iniţiativa Institutului Francez din România, acest festival este în prezent difuzat, simultan la începutul lunii mai, în aproximativ 100 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 20 de oraşe în România.

Sub eticheta Around the Très Courts România - competiţia românească, sunt grupate filme foarte scurte realizate în România.Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Cei care doresc să participe la competiţia românească au timp până pe 12 MARTIE 2014  pentru a trimite filmele lor foarte scurte însoţite de câte un formular de înscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro) pe adresele Institutelor Franceze din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească 3 minute (fără a lua în considerare titlul şi genericul). Toate genurile sunt acceptate : ficţiuni, documentare, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

Filmele selecţionate vor fi proiectate în cadrul selecţiei „Around the Très Courts Romania” în perioada 2-11 mai 2014, în aproximativ 20 de oraşe din ţară participante la festival.

 

Gasiti mai multe detalii in fisierul atasat si pe www.trescourt.ro

Spotul video al competitiei romanesti 2014: http://www.youtube.com/watch?v=30wtugI_1ww

aff Atc 2014 web