11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

2014. szeptember 12-21. között rendezik meg Miskolcon a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált.

Ebben az évben is szeretettel várjuk a filmrajongókat és a filmes szakembereket Miskolcon. Az elmúlt években fesztiválunk nemcsak regionális, hanem európai és nemzetközi berkekben is elismertséget vívott ki magának. Évente több száz nevezés érkezik be hozzánk a világ minden tájáról, legyen szó akár Japánról, Mexikóról, vagy a világ legtávolabbi szegletéről. A fesztivál vendégeinek a vetítéseken túl számtalan kulturális programot kínálunk.

Nevezéseket nagyjátékfilm, kis-játékfilm, kísérleti film, dokumentumfilm és animációs kategóriában várunk.

 

2014-től a kis-játékfilm, dokumentumfilm és animációs film kategóriákban a nevezések benyújtására kizárólag online, a www.reelport.com oldalon keresztül (a fesztivál logójára kattintva) van lehetőség. A reelport.com oldalon lévő adatok teljes körű kitöltésével a nevezés érvényessé válik, egyéb módon adatokat csak a fesztiválszervezők kérésére kell megküldeni. A nagyjátékfilmek nevezéseit továbbra is hagyományos módon várjuk a nevezési szabályzat szerint.

 

A nevezés feltételei: A kis-játék-, dokumentum és animációs filmek esetében filmenként 10 Eurós nevezési díjat kell fizetni az online felületen keresztül. A fesztivál jellegéből adódóan csak olyan alkotással lehet nevezni, amely 2012-ben vagy utána készült és a készítés időpontjában szerzője (rendezője) a 35. életévét nem töltötte be. Kivétel a nagyjátékfilm kategória, ahol 35 évnél idősebb rendezők filmjét is elfogadjuk, amennyiben az az első, vagy a második nagyjátékfilmje. További részletes információ a nevezési szabályzatban! A fesztivál díjait nemzetközi zsűri ítéli oda, melyek pénzdíjak és oklevelek.

A nevezési lap és a nevezési szabályzat letölthető:

 www.cinefest.hu

 Nevezési határidő: 2014. május 31.