14. FILMTETT hírek

 WORKSHOP: KÉT ANIMÁCIÓS ALKOTÓCSAPATBA VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET

filmtett hirekRendezői és mozdulattervezői csoportba pályázhatnak az animációs film készítése iránt érdeklődő fiatalok. A téma a tükör, a határidő május 10., early bird határidő május 3. Pályázati díj nincs. A pályázatra 18 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk. A tábort augusztus 4. és 14. között szervezzük meg a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászlón.

Mindkét csoport csoportvezetője Patrovits Tamás és Bertóti Attila.

 

 

 

A felhívás részletei:

ANIMÁCIÓS RENDEZŐ CSOPORT

  • Tábori tevékenység: csoportos munka, illetve saját forgatókönyv fejlesztése, és annak alapján animációs kisfilm elkészítése a tábor végéig.
  • A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, (képes) forgatókönyv, látványterv, technikai kivitelezési terv, esetleg korábban készült saját film vagy grafikai terv, tanulmányrajz. A filmterveknek valamilyen formában a tükör motívumára kell épülniük.
  • Az előző években használt Apple iMac számítógépek és digitalizáló táblák mellett idén stop-motion technikákat is használni szeretnénk a táborban. Ezért várjuk a hagyományos, kézműves technikákra, azaz papírkivágásos-, homok-, festmény-, gyurmaanimációra vagy más stop-motion technikára épülő, a tábor ideje alatt megvalósítható, befejezhető filmterveket is. A jelentkező külön figyelmébe ajánljuk, hogy a stop-motion kamera alatt készülő animációk lehetősége eltér a számítógépen megvalósítható tervekétől, és erre a forgatókönyv írása során is gondolni szükséges. A jelentkezéshez a számítógépes képtervező és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

ANIMÁTOR / ANIMÁCIÓS MOZDULATTERVEZŐ CSOPORT

  • Tábori tevékenység: az animátornak együtt kell dolgoznia az animációs rendező csoport egyik rendezőjével, akivel animációs kisfilmet készítenek el a tábor végéig. Egyéb csoportos munkák is várhatóak.
  • Az animátor az animációs film színésze, aki személyiséggel, belső ritmussal, lélekkel tölti meg az animációs film (általában) rajzolt szereplőit.
  • A csoportmunkában különleges jelentőséget kapnak a mozdulattervezési szabályok, stílusok megismerésére, és a ritmusérzék kifejlesztésére irányuló feladatok.​ A jelentkező legyen nyitott a hagyományos stop-motiontechnikákkal (papírkivágásos, homok- festmény-, gyurmaanimáció) való megismerkedésre is, mert elképzelhető, hogy a táborban nem 2D-s számítógépes animációban, hanem stop-motion animációs filmben kell majd közreműködnie.
  • A jelentkezéshez szükséges: kitöltött adatlap, önéletrajz motivációs levéllel, esetleg korábban készült saját animáció vagy grafikai terv, tanulmányrajz. Számítógépes képtervező és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

További részletek a táborról itt olvashatók, a tabor@filmtett.ro címen, valamint a +40 728 262 023-as telefonszámon kérhetők.