ASIFA Hungary Párbaj

Az ASIFA Hungary, a FISZ, az Illyés Művészeti Akadémia, az ÚjNautilus, aPluralica és a Prizma filmművészeti folyóirat pályázatot hirdet íróknak és animációs tervezőknek alkotópárok létrehozására, valamint figura-, látványterv és képes forgatókönyv (storyboard) + animációs trailer vagy animatik elkészítésére az idén októberben először megrendezésre kerülő PRIMANIMA – Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál keretében.

Író vagy? Tele vagy történetekkel, frappáns sztorikkal? Az írott szöveget rögtön magad előtt látod? Szeretnéd mindezt animációs filmen megvalósítani? Szeretnél találkozni egy kreatív animációs alkotóval, mert már „csak” a képi megvalósítás hiányzik? Jelentkezz a Párbajra!

Animációs tervező vagy? Ontod magadból a figura- és látványterveket, bravúros képi megoldásokat? Kisujjadban vannak az animációs technikák? Már „csak” egy jó forgatókönyvíró hiányzik? Jelentkezz a Párbajra!

A pályázat célja az írás és az animációs filmkészítés területei között – a már meglévő szellemi és munkakapcsolatok stabilizálása mellett – lehetőséget és találkozási felületet biztosítani fiatal és már befutott szerzők, animációs filmesek közös, nem profitorientált (tehát alapvetően alkotási motivációtól vezérelt) együttműködéséhez.

 

1. forduló: Jelentkezés

Íróknak: írj egy legfeljebb egy oldalas (3800 karakterből álló) szinopszist, amely animációs filmes magvalósításért kiált. Egy író több szinopszist is beadhat.

Animációsoknak: rajzolj figuraterveket, látványterveket egy egyelőre nem létező történethez.  Ha többféle figura-családod van, több tervet is beadhatsz.

Jelentkezési határidő: 2012. július 20.

A pályaműveket kizárólag e-mailben a következő címre várjuk:  parbaj@primanima.eu

 

2. forduló: Alkotópárok létrehozása

Börze – A jelentkezők számára elérhetővé tesszük a beérkező szinopszisokat, valamint figura- és látványterveket.

Inspiráció – az írók kiválaszthatják a számukra leginspirálóbb látványterveket, a grafikusok mazsolázhatnak a beérkezett szinopszisok között.

Találkozó – személyes szakmai megbeszélések során alakulnak ki a végső párok.

Az alkotópárok megalakulásának határideje: 2012. augusztus 10.

 

3. forduló: Munkafolyamat

A párok a szinopszisok és a karakterek csiszolását követően elkészítik a figura-, a látványtervet és a képes forgatókönyvet (storyboard) + az animációs trailert vagy az animatikot, a felhasznált technikában nincsenek megkötések. A párokat a pályázat kiírói által felkért szakemberek segítik, segíthetik, amennyiben erre a pályázók igényt tartanak, ezzel is bátorítva a jelentkezőket. A munkafolyamat során két alkalommal az alkotópárok és a szervezők műhelytalálkozón vesznek részt, hogy a munka pillanatnyi állását megnézzék, és hogy egymás munkáját, valamint a szervezők a pályázókét segítsék.

 

4. forduló: A pályaművek beadása

Elkészítendő pályamunka: képes forgatókönyv (story board), figuratervek, látványterv + animációs trailer vagy animatik.

Beadási határidő: 2012. október 20.

 

Értékelés, díjazás

A pályaműveket a pályázat kiírói által felkért szakértőkből álló zsűri nyilvánosan értékeli. A pályaművek bemutatása és az értékelés helyszíne és időpontja: Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ, október 28., az Animáció Világnapja keretében.

A zsűri által legjobbnak ítélt három és a közönség által legjobbnak talált egy munka kerül díjazásra, tehát összesen négy díjat osztanak ki a szervezők.

A munkák 300 000 Ft összdíjban részesülnek 200 000 Ft készpénz és 100 000 Ft értékű ajándék formájában.

 

Jogi megkötések

A pályázat kiírói és a pályázók között semmilyen jogi viszony nem létesül, a kiírók mindössze segítséget nyújtanak kreatív animációs filmes alkotócsoportok megteremtéséhez.

A pályázat kiírói színvonalas pályaművek esetén és igény szerint további segítséget nyújthatnak a filmek létrehozásában.

A szervezők ellenben fenntartják maguknak a jogot, hogy nem megfelelő színvonalú pályamunkák esetén a díjakat nem, vagy csak részben adják át, továbbá arra, hogy megosztott díjakat adjanak át.

Elérhetőségek

Hivatalos oldal: http://www.asifa.hu/parbaj

Facebook oldal: http://www.facebook.com/parbaj2012

E-mail:  parbaj@primanima.eu