fresh ART 7

A Debreceni Művelődési Központ és a Városok Falvak Szövetsége pályázatot hirdet fiatal képző, ipar és fotóművészek számára.

A pályázat célja: egyrészt bemutatkozási lehetőséget kívánunk nyújtani fiatal alkotóknak, másrészt késztetést adni új alkotások létrehozásához, segítséget nyújtva ezzel művészi tevékenységükhöz, pályakezdésükhöz.

A tárlatra a technikák és stílusok sokszínűségét felvonultató, önálló művészi kifejezésmódot megjelenítő munkákat várunk.

 

A pályázaton részt vehet:minden 40 évnél nem idősebb, hivatásos (MAOE vagy szövetségi tag)alkotóművész, valamint képző vagy iparművészeti egyetemet végzett, illetve tanulmányait jelenleg ott folytató alkotó. Feltétel továbbá, hogy a pályázó a Városok Falvak Szövetségéhez tartozó valamely településen éljen, vagy ahhoz kötődjön. (varosokfalvak.hu- Balatonfüred, Berettyóújfalu, Biharkeresztes, Cegléd, Debrecen, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hortobágy, Kecskemét, Királyhelmec, Kisújszállás, Mikepércs, Nagyecsed, Nagyvárad, Nyíradony, Püspökladány, Sárospatak, Tiszacsege, Tokaj.)

 

A beérkezett munkákból szakmai zsűri választja ki 2013 júliusában a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában kiállításra kerülő alkotásokat.

Díjazás: A legkiválóbbnak ítélt pályázót egy 2014-ben, Debrecenben, a Belvárosi Galériában megrendezésre kerülő önálló kiállítás lehetőségével díjazzuk. Reményeink szerint a támogatóknak köszönhetően további különdíjakat is tudunk adományozni.

Alkotások az alábbi kategóriákban adhatók be:

- képzőművészet: festészet (max.100 X 130cm), grafika (max. 70 X 100cm) szobrászat

  (kisplasztika)

- iparművészet: textil (100 X 200 cm)-, kerámia-, üveg- és ötvösművészet

- fotóművészet (max. 50 Í 70 cm-es képek kerettel)

Pályázati feltételek:

- A tárlatra kiállításon eddig nem szerepelt, lehetőleg 2012-nél nem régebben készült munkákat várunk.

- Az alkotásokat kiállításra kész állapotban (grafikákat keretezve), az adatokat (cím,       keletkezés ideje, méret, technika, érték) jól láthatóan feltüntetve, csomagolva vesszük át.

- Egy alkotó maximum 3 db önálló alkotást adhat be.

- A méretbeli korlátok betartása.

 

A jelentkezéseket 2013. április 30-ig, a mellékelt jelentkezési lapon az alábbi címekre fogadjuk: Debreceni Művelődési Központ, 4028 Debrecen, Kossuth u. 1.  Tel.:  52/413-939

e-mail: czarne.szilvi@debrecenimuvkozpont.hu www.debrecenimuvkozpont.hu

A munkák beadásának időpontja: 2013. május 22-23-24. , naponta 10-16 óráig

Helye: Debreceni Művelődési Központ, 4028 Debrecen, Kossuth u. 1.

Amennyiben az alkotás Debrecenbe szállítását nem tudja a pályázó megoldani, azt kérjük, a jelentkezési lapon ne feledje el jelezni, lehetőségeink szerint megpróbálunk segíteni.

Jelentkezési lap