Grafikust keres a Kolozsvári Állami Magyar Színház!

Grafikust keres

Grafikust keresünk!

 

A Kolozsvári Állami Magyar Színház állandó munkatársat keres grafikusi munkakör betöltésére. Célunk a repertoár sokszínűségéből, kiadványaink sokféleségéből adódó különböző tartalmak összefogása egy friss, egységes, markáns, felismerhető és könnyen alkalmazható arculati tervvel. 

Az új munkatársunk feladatai a következők: a színház arculatának újragondolása (rebrandelése) a meglévő logóból kiindulva (letölthető innen), kiadványszerkesztés (nyomdai előkészítés is), weboldaltervezés. Olyan lelkes szakembert keresünk, aki a marketingiroda fiatal és dinamikus csapatával közösen, a színház művészi célkitűzéseit figyelembe véve, kreatívan vesz részt a kommunikációs stratégiák alkalmazásában.

Az ideális jelölt tulajdonságai: 
– jó kommunikációs készség
– csapatszellem
– alkalmazkodókészség
– rugalmasság
– jó problémamegoldó készség
– kezdeményezőkészség
– pontosság
– teherbírás
– a színház iránt való érdeklődés
– tájékozottság a kortárs művészetek terén
– továbbá előnyt jelent: felsőfokú szakirányú végzettség és tapasztalat, román- és angol nyelvismeret

A munkavégzés helye: Kolozsvár.

A grafikus kiválasztása kétfordulós pályázat alapján történik a következő beküldési határidőkkel:
– első forduló: 2015. február 16., péntek 16 óra
– második forduló: 2015. március 9., hétfő, 16 óra

Első forduló:
– a színház arculati kézikönyvének elkészítése 
– egy művészplakát megtervezése adott drámaszöveg alapján
– szakmai önéletrajz

Amit az arculati kézikönyvnek tartalmaznia kell:
– logóhasználat (álló, fekvő, A3, A4, A5, A6 felületeken)
– a logó viszonya a kötelező szöveg- és képelemekkel: 
– az Európai Színházi Unió logója 
– a színház hivatalos neve magyarul és románul: Kolozsvári Állami Magyar Színház, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, stagiunea 2014/2015-ös évad
– fontjavaslat
– fejléces papír és boríték
– kiadványsablonok megtervezése: havi műsoros plakát (580x820 mm) és hajtogatott szórólap (300x424 mm) meghívó, névjegykártya
– a támogatók logóinak elhelyezése a kiadványokon

A művészplakát megtervezésében a pályázó szabad kezet kap. Kiindulási pont William Shakespeare Julius Caesar című drámája. A dráma itt letölthető.  

A pályázatokat az office@huntheater.ro e-mail címre várjuk fájlküldő szolgáltatáson keresztül.
Beküldési határidő: 2015. február 16.

Az első forduló eredményeinek közzétételére és a második forduló meghirdetésére 2015. március 9-én kerül sor. A második fordulóba továbbjutókat e-mailen értesítjük. A végleges eredményt 2015. március 27-én, a Színházi Világnapon tesszük közzé. Ugyanekkor a színház előcsarnokában a legjobbnak ítélt pályamunkák is megtekinthetőek lesznek.

Rólunk
A Kolozsvári Állami Magyar Színház a város kulturális arculatának meghatározó eleme, a legrégebbi állandó magyar társulat. 2008-tól egyetlen magyar színházként tagja az Európai Színházi Uniónak. Előadásai az aktuális nemzetközi trendekre odafigyelő, progresszív színházi nyelvet képviselnek. A színház repertoárján klasszikus és kortárs, a magyar és a világirodalom drámái egyaránt megtalálhatóak. A nagytermi és a stúdióelőadások mellett felolvasószínházi és közösségteremtő programokat szervez, és kétévente házigazdája az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztiválnak.

A színházról bővebben a Rólunk menüpont alatt olvashatnak.