PÁLYÁZAT a Goldberger Textilipari Gyűjtemény arculattervezésére

Az Óbudai Múzeum pályázatot hirdet a fíliájaként működő Goldberger Textilipari Gyűjtemény logójának és arculatának elkészítésére. A pályázatokat 2012. december 31-ig lehet benyújtani. A nyertes pályázó díjazása: bruttó 250 ezer forint.

 

A pályázat kiíró bemutatása:

Az Óbudai Múzeum–Goldberger Textilipari Gyűjtemény 2012-ben fenntartóváltás után teljesen átalakul, modern, innovatív szemléletű korszerű eszközöket és technikákat előnyben részesítő múzeummá vált. 2013-ban nyitja meg kapuit újra „A Goldberger” című új állandó kiállítással, amely modern muzeológiai eszközökkel emléket állít az 1784-ben, Goldberger Ferenc által alapított és több mint 200 éven át fennállt textilgyár történetének. A néhány fős manufaktúraként induló üzemet, a család egymást követő generációi modernizálták, termékeivel világhírű vállalattá fejlesztették. A kiállítás a gyár fejlődésének bemutatása közben számos interaktív elem segítségével teszi megérthetővé a textilnyomás technológiáját.

A pályázók köre

Pályázatot nyújthat be: bármely természetes, vagy jogi személy, illetve jogi személy nélküli gazdasági társaság. A természetes személyek esetében feltétel a 18. életév betöltése.

A pályázat tárgya

Az intézmény hivatalos neve Óbudai Múzeum–Goldberger Textilipari Gyűjtemény. A feladat aGoldberger Textilipari Gyűjtemény név használatával arculattervezés.

A megtervezendő arculati elemek:

  • logó,
  • névjegykártya,
  • levélpapír,
  • webdesign főoldal terv.

Az arculatra vonatkozó elvárások

Az arculat legyen elegáns, 21. századi, harmonikus színvilágú, jól átlátható, letisztult, modern formavilágú, markáns, könnyen megjegyezhető és felismerhető, a „múzeum” filozófiájához illeszkedő, sablonoktól mentes.

A pályázaton való részvétel feltételei

  • Nevezési díj nincs.
  • Egy pályázó több, maximum 3 db pályamunkával is nevezhet.
  • A pályázat egyfordulós.

A pályázatokat 2012. december 31-ig lehet benyújtani.

A nyertes pályázó díjazása: bruttó 250 ezer forint.

A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles az elnyert díjat visszaszolgáltatni. Az Óbudai Múzeum a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozza. A nyertes pályázó kötelezi magát, hogy a pályázat eredményhirdetését illetve az értesítést követő 5 napon belül a teljes pályázati anyagot a meghirdető birtokába adja.

A pályázathoz benyújtandó dokumentumok

Kötelezően benyújtandó dokumentumok:
Az arculat leírását, az ahhoz tartozó elemek terveit, valamint a pályázó jeligéjét, és csatolt fájlban a jelentkezési lapot a pályázó személyes adataival. A megadott személyes adatokat a Kiíró kizárólag a pályázathoz kapcsolódóan használja fel és azt bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át.

A pályázati anyag elvárt formátuma:
A beadott pályázat .pdf formátumban, legfeljebb 7 MB méretben készüljön, amelyben az arculati elemekről készült mintaképek vektorosan, vagy min. 300 dpi felbontásban jpg, formátumban szerepeljenek.
Pályázati jelentkezési lap – az eredeti .doc formátumban.

A pályázat benyújtásának határideje és módja
A pályázat beadási határideje: 2012. december 31.

A pályázati anyagot e-mailben kell benyújtani az  arculat@obudaimuzeum.hu címre, a levél tárgya “Goldberger arculatterv pályázat”.

A pályázat elbírálása
A bírálóbizottság – a szerző kilétének ismerete nélkül – 1 díjazottat választ a beadott pályázatok közül. A Kiíró a nyertest e-mail-ben értesíti.

Díjazás
A nyertes pályázó díjazása: bruttó 250.000 (kettőszázötvenezer) forint, amelynek kifizetéséről a Kiíró a nyertes pályázóval kötött szerződés után intézkedik.

További információk
Révész Nándor -  revesz.nandor@obudaimuzeum.hu, tel: 06/1/250-1020
Gálfi Ágnes -  agnesg@obuda.hu, tel: 06/1/250-1020

JELENTKEZÉSI LAP:

Pályázat jeligéje:

Név:
Születési hely, idő:
E-mail cím:
Levelezési cím
Telefonszám:
Egyéni vállalkozói igazolvány száma:
Felsőoktatási intézmény neve: