Partium Díj a Székelyföldi Grafikai Biennálén

 

Mivelhogy az elmúlt években a PKE Képzőművészet Szakáról rengeteg diák és oktató vett részt a Székelyföldi Grafikai Biennálén, az idéntől kezdődően egyetemünk fontosnak érezte felajánlani a Székelyföldi Grafikai Biennálénak a PKE, Partium Díját.

A Partium Díjnak az a célja, hogy támogassa azokat a 35 évnél fiatalabb, erdélyi alkotókat, akik a grafikai eljárások területén jelentős eredményeket érnek el és erősítse jelenlétüket a kortárs művészeti világban.

Éppen ezért a pénzdíj mellett, amelynek célja anyagilag hozzájárulna az elkövetkezendő művészeti projektek megvalósításához, a PKE Képzőművészet Szak kiállítóterében egyéni kiállítás kapcsán bemutatkozási lehetőséget is ad.

Az idei, G6 Partium díjazottja Szén András (RO) Bunyó – c-print / 40×60 cm / 2020 című munkájával.

Szén András csíkszeredai születésű művész, a Nagy István Művészeti Líceum elvégzése után a Bukaresti Képzőművészeti Egyetem Formatervezés szakán  szerzett diplomát, majd  a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezési Egyetemen  mesterizett, ugyancsak Design szakon.

Jelenleg szabadúszóként dolgozik, mint tervezőgrafikus és vizuális művész. Legfrisseb, szívéhez közel álló dolog a MILK Gallery megalapítása, amelyben társalapítóként és kurátorként vett részt.

Alkotói munkásságában  fontosnak érzi  az üzenet  és annak legjobban érvényesülő hordozója közötti  organikus voszony  megtalálását ( Marshall McLuhan “a médium maga az üzenet” nyomán).

Munkáiban alapvető emberi axiómákból indul ki, univerzális érvényű  társadalmi kérdéseket feszeget.

Az idei Székelyföldi Grafikai Biennálén a PKE Képzőművészet Szak diákja, Ritli Róbert Roland (RO) a Háború 3. – vegyes technika / 50×70 cm / 2020 című munkájával  az Eszterházy Károly Egyetem díjában részesült.

Gratulálunk nekik!

 

 

András Szén 3Ritli Róbert Roland Háború 3

forrás: mt.partium.ro