VAN Vizuális alkotás és nevelés konferencia

 Alternatív módszerek a vizuális nevelésben 

Ebben a tanévben ünnepeljük a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti képzésének a 20. jubileumi évét. Ennek keretén belül egyetemünk Képzőművészet - Grafika szaka nemzetközi részvételű tudományos konferenciát szervez az Alternatív módszerek a vizuális nevelésben címmel.

Az eseményre a Kárpát-medence bármely részéről várjuk azoknak a szakembereknek a jelentkezését, akik a vizuális nevelés témakörében előadást szeretnének tartani.

Célunk kiemelni a hagyományos didaktikai módszerek mellett az alternatív oktatási módszerek fontosságát. Olyan kísérleti modellek, vizuális nevelési programok, foglalkozások, kutatások bemutatására nyújtunk lehetőséget, amelyek a kreativitás és innováció fejlesztésére, a gyakorlati felhasználhatóság- és továbbgondolhatóságra helyezik a hangsúlyt.

A tudományos konferenciára 15 perces előadással várjuk a kollégákat, amelyben az alternatív művészi vagy vizuális nevelés kérdéseire, a kortárs művészet jelenségeire, a vizuális kultúra problémáira reflektálnak. Szakmai platformunkon lehetőséget szeretnénk teremteni egy párbeszédre azon kollégák számára, akik a magyar nyelvű vizuális nevelésben részt vesznek. Az előadások nyelve magyar.

Jelentkezés a konferenciára: 150-250 szavas kivonatot és egy max. fél oldalas bemutatkozó szöveget a szerzőről az irenekanyadi@partium.ro email címre lehet küldeni 2023.04.30-ig vizuális nevelés konferencia címszó alatt.

A konferenciához kivonatos füzetet tervezünk kiadni. Lehetőségeink szerint és az igények függvényében a más városokból érkező kollégáknak szállást, étkezést biztosítunk. A résztvevő kollégáknak a szervező intézmény által kibocsátott részvételi diplomát adunk. Részvételi díj nincs.

A konferencia dátuma:

2023. május 17

Helyszín:

Partiumi Keresztény Egyetem, Amfiteátrum

Szervezők:

Partiumi Keresztény Egyetem

Művészeti Tanszék, PKE Grafika

VAN Kutatóközpont

Festum Varadinum

 

 

 

Nonc Pkeg Van Konf Post

forrás: mt.partium.ro