Miklós Onucsán, - professor universitar Universitatea Creștină Partium din Oradea, specializarea Arte Plastice – Grafică – la a 58-a ediție a Bienalei din Veneția

Bienala Internațională de Artă din Veneția fondată în 1895 este una dintre cele mai imporatnte evenimente în arta contemporană unde cei mai talentați artiști sunt prezentați în pavilionale diverselor țări.

Anul acesta în Pavilionul României vor fi expuse lucrări ale lui Miklós Onucsán, professor universitar UCP.

Dintre proiectele prezentate la concurs juriul Bienalei din 2019 a ales cel al curatorului Cristian Nae. Proiectul intitulat Unfinished conversations on the weight of absence este proiectul comun a trei artiști renumiți pe plan international: Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălțianu și Onucsán Miklós. Cei trei artiști, desi recunoscuți pe plan international, încă nu au avut șanșa de a-și expune lucrări la Bienala din Veneția.

Conceptul curatorului este de a prezenta în  retrospectivă opera celor trei artiști din perspectiva prezentului.

Miklós Onucsán, professor universitar la UCP, Arte Plastice – Grafică, a devenit cunoscut la numeroase evenimente artistice internaționale.A participat la expoziția comună organizată de Institutul ”Nicolae Iorga” din Veneția, la evenimentele organizate de Leipzig Romanian Cultural Resolution, la Trienala din Paris, Bienala din Dallas, precum și la alte expoziții. În 2016 a primit premiul pentru Artă Contemporană Maghiară din Transilvania.

 

Felicitări.

1onucsan

forrás: bmk.partium.ro