FELHÍVÁS: MAP WORKSHOP 2016

2016. július 13-23. 

map workshop logo ok160Miszla-Art Kulturális Központ 

(7065 Miszla, Kis u. 168.) 

 

 

 

 

 

A Miszla-Art Kulturális Központ 2016. július 13 és 23. között interdiszciplináris alkotóműhelyt szervez. A MAP WORKSHOP-ra a képzőművészet, fotó, design, építészet, belsőépítészet és más művészeti területeken tanulmányaikat folytató diákok és szakmai pályájuk elején lévő fiatalok jelentkezését várjuk. A workshopra elsődlegesen Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból, Csehországból és Romániából várunk jelentkezőket.

A projekt célja egy olyan tudás- és eszmecserére építő közeg létrehozása, amely a különböző művészeti ágak együttműködése révén releváns szakmai fejlődési lehetőséget jelent a résztvevők számára.

— tematika —

A 2016-os workshop hívószava az "ELMOZDULÁS". A több síkon megközelíthető fogalom számtalan módon fejthető fel. Értelmezhető akár művészeti, szociális, politikai, geopolitikai, geográfiai, gazdasági elmozdulások, változások gondolati vázaként, ahogyan akár a természetben tapasztalható változások, elmozdulásokként is.

— munkafolyamat —

A workshop ideje alatti közös munka egy előre meghatározott tematika köré szerveződik, mely évről-évről változik, de minden esetben aktuális problémát vet fel, amely több terület számára értelmezhető, gyakorlati szempontból is megközelíthető, továbbá egy tágabb, nemzetközi kontextusban is életképes. A résztvevők kis létszámú, vegyes csoportokba szerveződnek (4-5 fő/csoport), munkájuk célja az aktuális tematikában rejlő problémafelvetésekre esetleges válaszok, újabb kérdések, megoldási és kivitelezési lehetőségek keresése. A különböző országokból érkező résztvevők közötti kommunikáció megkönnyítése végett a munka nyelve angol. A közös munka szakmai segítői és támogatói a mentorok, ők a fent említett területek gyakorló képviselői, feladatuk a csoportok munkájának folyamatosan figyelemmel kísérése; segítségnyújtás elméleti és gyakorlati kérdésekben, valamint a csoportok által létrehozni kívánt alkotások (installáció, makett, objektek, fotó, film, tánc/színházi előadás stb.) tervezési / megvalósítási folyamataiban.

A workshop záróakkordjaként a csoportok egy nyilvános helyszíni kiállítás keretében mutatják be projektjeiket, valamint tervezés alatt áll egy Budapesti bemutatkozó kiállítás is.

— jelentkezés —

A nyílt felhívás során beérkezett jelentkezéseket a mentorokból és a workshop szervezőiből álló stáb
(a mentorokról és a szervezőkről bővebb információ a honlapon található) tekinti át, ezt követően kerülnek kiválasztásra a résztvevők. A workshop résztvevőinek száma a jelentkezések függvénye.
A jelentkezők e-mailben kapnak értesítést a szelekciós folyamat eredményéről, legkésőbb 2016. május 15-ig.

— a jelentkezés tartalmi és formai követelményei —

- kitöltött és aláírt jelentkezési lap / letöltés: www.mapworkshop.wordpress.com /
- önéletrajz
- porfólió vagy weboldal /a tanulmányokhoz kapcsolódó, vagy azokon kívül létrehozott munkák /
- motivációs levél / max. 2500 karakter, a részvételi szándék indoklása, érdeklődési körök, a részvételtől várt eredmények stb./

A magyar nyelvű jelentkezéseket a miszlamap@gmail.com e-mail címre várjuk. A kiegészítő dokumentumokat kérjük a jelentkezéssel egy időben, csatolmányként elküldeni, PDF formátumban, összesen maximum 20 Mb méretben, a file elnevezése tartalmazza a jelentkező nevét. A levél tárgyában kérjük feltüntetni: „Jelentkezés_MAP WORKSHOP 2016”.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. április 15. (éjfél)

A WORKSHOPON VALÓ RÉSZVÉTEL, VALAMINT A SZÁLLÁS ÉS AZ ELLÁTÁS DÍJMENTES. AZ UTAZÁSI KÖLTSÉGEKET A RÉSZTVEVŐK MAGUK FEDEZIK.

A résztvevők eljutása a workshop helyszínére a szervezők által koordinált formában történik majd.

A jelentkezéssel, vagy a workshoppal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a miszlamap@gmail.com e-mail címre várjuk.

További információk: www.mapworkshop.wordpress.com

MAP WORKSHOP
MISZLA-ART KULTURÁLIS KÖZPONT 7065 Miszla, Kis u. 168. 

 

Képek a workshop fő helyszínéről:

kastely Miszlakastely tavlati kep MiszlaMiszla hangulat kepek 3 Miszla hangulat kepek 4