Mediawave Együttlét

Mediawave

Tisztelt Filmkészítők, Filmbarátok!

 

Január 10-ig lehet filmekkel nevezni a 25-ik évfordulóját ünneplő Mediawave Együttlétre, melyre eddig több mint 900 filmnevezés érkezett a világ összes tájáról. A 2015-ös program kiemelt témája a „Falak” lesz, utalva a huszonöt évvel ezelőtti világeseményekre. Folytatódik a tavaly sikerrel útnak indított online filmfesztivál is.

 

A közelmúlt történelmének egyik legemblematikusabb falbontása, a berlini fal ledöntése szolgáltatott jó apropót a kérdés feltevésére, miért is épültek a múltban, és épülnek a mai napig is szomszédokat, népeket, kultúrákat elválasztó, fizikai vagy szellemi állapotú falak. A kérdést a Mediawave kiemelt témaként jeleníti meg a filmes programban, a Fényírók Fesztiválján, de fogja keresni - építeni és bontani - más művészeti produkciók, közösségi akciók és performance-k formájában is a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten.

 

Folytatódik a tavaly sikerrel elindított online filmfesztivál is, az előző évivel megegyező Úton tematikával. Ugyanazzal a nevezési lappal lehet a klasszikus és az online filmfesztiválra is jelentkezni, egy filmmel akár mindkét szekcióba is 2015. január 10-ig.