MiniJazz FESZTIVÁL LOGÓJA

Nyílt pályázat a MiniJazz Fesztivál logójának a megtervezésére

Mini Jazzfestival Csíkszereda, 2012. február 24., 0:11 ·

A IV. Csíkszeredai Nemzetközi MiniJazz Fesztivál szervezőcsapata nyilvános pályázatot hirdet a fesztivál logójának megtervezésére. A nyertes pályázó díja 1000 lej.

A második és a harmadik helyezett munkáját is értékeljük, a második helyezettnek két, a harmadik helyezettnek egy ingyenjegyet ajánlunk fel a fesztivál mindhárom napjára. A munkák a fesztivál Facebook oldalán lesznek megtekinthetőek, és azt a munkát közönségdíjasnak minősítjük, amelyiket a legtöbben like-olnak március 20-ig, a készítője pedig ugyancsak két ingyenjegyet kap mindhárom napra.

A résztvevőknek egy egységes vizuális arculati koncepció alapján kell megtervezniük a logót. A wordmark (MiniJazz) mellé várunk olyan szimbólumnak a tervezését, ami képes többletjelentést hordozni és utal a márkanév háttértartalmára. A MiniJazz-t master brandként képzeljük el, ami a jövőben lehetőséget ad a kiterjesztésre. Jelenleg a MiniJazz master brand mellé kérjük betervezni a Fesztivál szót. Csak vektorgrafikus terveket fogadunk el (lehetőleg .ai, .eps kiterjesztésekkel). Minden résztvevő maximum öt munkával pályázhat.

Márkanév, ami köré az arculatot fel kell építeni: Mini Jazz

A fesztivál hivatalos megnevezése: IV. Csíkszeredai Nemzetközi MiniJazz Fesztivál

Elvárások pontokba szedve:

Logóterv (színes, monokróm, fekete-fehér variációk). A javasolt alapnak összhangban kell lennie az arculat javasolt színeivel.

Fedőmárka terve: MiniJazz Fesztivál.

A fedőmárka (MiniJazz Fesztivál) és a hivatalos név egymás mellé rendezése.

Fontjavaslat az arculathoz:

Font a címek számára

Font a szöveg számára

Színskála javaslat az arculat számára

A MiniJazz név háttere

2009-ben egy kis csapat korlátozott lehetőségekkel, egy kis városkában, egy kis helyszínen (Mikó vár) megszervezte a fesztivált. Azóta a fesztivál fontosságát tekintve növekedett, az idén nemzetközi sztárelőadót is hívunk, azonban úgy gondoljuk, a mini jelzőről, ami a kezdetektől jelölte a fesztivált, nem akarunk lemondani. A MiniJazz márkanévhez olyan asszociációkat kívánunk a kommunikáció során kapcsolni, mint kedves, aranyos, családias, dinamikus, jelentős, izgalmas.

A MiniJazz valami olyasmire utal tehát, ami kicsi, ugyanakkor magában hordozza a növekedés, naggyá válás lehetőségét is. Például utalhat egy olyan érzésre, ami ott van mindannyiunkban, de amire a hétköznapi teendőink között nem tudunk figyelmet fordítani. Ha azonban időt szánunk például zenehallgatásra, a kis érzés képes nagyra nőni, és betölteni bennünket. A dizájnerek gondolkodhatnak egy szerethető karakter, vagy szimbólum megrajzolásában is, ami képes az előbbi jellemzőket kommunikálni.

A pályázat leadási határideje: 2012. március 8.

Eredményhirdetés: 2012. március 11.

A pályamunkákat a következő email címre várjuk: attata27@gmail.com.

A beérkező munkákat a beérkezés sorrendjében töltjük fel a fesztivál Facebook oldalára (Mini Jazzfestival Csíkszereda), ezért kérjük a logótervből mentsenek ki olyan változatot is, amit képként közzétehetünk. Az arculatra vonatkozó javaslatokat (javasolt színkombinációk, fontok, esetleg a logótervnek megfelelő vizuális koncepció) önálló dokumentumban kérjük megfogalmazni.

02.23.2012

A MiniJazz Fesztivál szervezői