Alkalmazott víziók - Tárlat nyílt Kolozsváron - Krónika

tranzit viziok bKeményen megdolgoztak azért a tanszéken, hogy egy működőképes szakot hozzanak létre, ugyanis jó egyetemet csak idővel és kemény munkával lehet megteremteni – méltatta a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) Képzőművészet Tanszékét Boné Ferenc, a Sapienta EMTE oktatója abból az alkalomból, hogy csütörtökön a kolozsvári Tranzit házban bemutatták a tanszék jubiláló kiállítását. 

Hozzáfűzte: mind a PKE, mind a Sapientia EMTE fennállásának 10-ik évét ünnepli, ennek jegyében működik együtt a két felsőoktatási intézmény.

Mint részletezte, az Alkalmazott víziók című kiállításnak retrospektív jellege van, a PKE diákjainak az elmúlt tíz évben elkészített munkáit sorakoztatja fel.

A tárlatot először a budapesti Magyar Alkotóművészek Házában mutatták be.

Kovács Zoltán, a PKE oktatója ugyanakkor elmondta: a diákok alkotásait nem valamilyen előre meghatározott képzőművészeti koncepció mentén válogatták ki, a tárlat anyagában diplomamunkák, illetve versenyre készült alkotások is egyaránt megtalálhatóak.

Hozzáfűzte, a PKE képzőművészeti tanszéke nem csak az alkalmazható ipari művészetet tanítja meg diákjaiknak, hanem lehetősét biztosít az önálló képzőművészeti fejlődésre is.

A PKE honlapján olvasható leírás szerint a hallgatók munkáiból nyílt kiállítás célja, hogy megmutassa a világnak a Nagyváradon immár 10-dik éve folyó képzőművészeti oktatás eredményét, színvonalát, ezzel is reflektálva arra a nem elhanyagolandó tényre, hogy Erdélyben magas szintű magyar nyelvű képzőművészeti oktatás folyik.

A kiállítást május 14-ig tekinthetik meg az érdeklődök, naponta 12 és 18 óra között a Tranzit Házban.

Szerző: Kiss Előd-Gergely

Forrás: kronika.ro